Inspiratiebijeenkomst 5 november 2024

  1. > Home
  2. > Nieuws-items
  3. > Inspiratiebijeenkomst 5 november 2024

Save the date! Inspiratiebijeenkomst met Bert Wienen – 5 november 2024

Er valt binnen Scope veel met en van elkaar te leren. Daarvoor kenden we voorheen o.a. ‘clusterbijeenkomsten’, een dag op één van onze opleidingsscholen waarin we samen leerden rond een (onderwijskundig) thema in de praktijk. Vanuit evaluaties bleek dat er behoefte was om hier een meer theoretische component aan toe te voegen.
Voor het komende cursusjaar hebben we de clusterbijeenkomsten daarom vervangen door ‘inspiratiebijeenkomsten’ die we vormgeven vanuit de thema’s van het koersplan. Een inspiratiebijeenkomst bestaat uit twee delen:
1.    Een spreker die ons inspireert en kennis deelt over een inhoudelijk thema
2.    Vervolgens kijken we hoe we dit in de praktijk van één of meerdere opleidingsscholen vorm geven en gaan daarover met elkaar in gesprek.

We zijn blij dat we voor de eerste inspiratiebijeenkomst op 5 november Bert Wienen hebben kunnen strikken om ons te inspireren over het thema ‘inclusief onderwijs’.
Deze bijeenkomst vindt plaats van 15.00-18.00 uur in het auditorium van Hogeschool Viaa. In week 48 van zijn er vervolgens bijeenkomsten op scholen in diverse regio’s.