Datum

19 maart 2020

Locatie

De Akkerwal, Rectum-Ypelo (nabij Enter)

Tijd

09.15

Studiekosten

Verrekening binnen Scope

  1. > Home
  2. > Agenda-items
  3. > Clusterbijeenkomst passend onderwijs

De Akkerwal is een kleinschalige basisschool op het platteland. We hebben ongeveer 60 leerlingen, verdeeld over 4 combinatiegroepen. Naast ruimte en rust in de school, is er buiten ook veel ruimte met veel verschillende speelmogelijkheden. Op de Akkerwal wordt niet uitgegaan van het schoolsysteem maar van de leerling. We kijken naar wat ‘passend’ is voor de leerling. Zowel voor de lesstof, als het sociaal emotionele en lichamelijk aspect. De leerlingen ervaren daardoor minder druk en zitten beter in hun vel, dan bijvoorbeeld op een vorige school. Op de Akkerwal luisteren we naar ouders en werken we met hen samen. Ouders worden uitgenodigd voor gesprekken rondom de voortgang van hun kind. Samen zoeken we naar oplossingen waardoor ouders zich gehoord voelen.

Graag laten wij jullie zien hoe wij werken vanuit de leerling en niet het onderwijssysteem. Hoe wij luisteren naar de leerling en zijn ouders en hoe wij het voor elkaar krijgen dat zelfs thuiszitters bij ons aan de slag kunnen.

Programma:

9.15 uur Welkom en informatie over de Akkerwal

9.45 uur Rondleiding door leerlingen, zij vertellen over ‘hun’ school

10.15 uur Pauze: gelegenheid tot stellen van vragen of een kijkje buiten nemen

10.45 uur Bezoek in een groep naar keuze of een kijkje bij de RT

11.30 uur Een aantal ouders vertellen over hun keus voor de Akkerwal. Ruimte om vragen te stellen.

12.00 uur Einde van de morgen

Voor een goede organisatie van deze morgen is het belangrijk om te weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Er zijn max. 24 plekken beschikbaar.
Aanmelding vóór 19 maart per e-mail bij: Ina Bos, i.bos@verion.nl (in de mail s.v.p. vermelding van naam, school/instantie en emailadres).
Spreekt dit thema je aan? Wacht dan niet en geef je op!

Datum

26 maart 2020

19 maart 2020

Locatie

De Akkerwal, Rectum-Ypelo (nabij Enter)

Tijd

09.15

Studiekosten

Verrekening binnen Scope