Kanban en scrum: op een goede samenwerking!

Kanban en scrum: op een goede samenwerking!

Datum

Uiterlijke inschrijfdatum 1 november 2019

Locatie

Het Startblok, Harderwijk

Tijd

08.15-12.00

  1. > Home
  2. > Agenda-items
  3. > Clusterbijeenkomst Het Startblok, Harderwijk: kanban en scrum

Het Startblok in Harderwijk werkt inmiddels een aantal jaar in de groepen 8 met Kanban/scrummen (Kanban = visueel bord). Onze werkwijze is gestart vanuit de zoektocht naar meer motivatie in de bovenbouw en beter gedrag van de leerlingen.  We merken dat onze leerlingen door deze werkwijze niet alleen gemotiveerder zijn, maar ook beter voorbereid op het VO.  Daarnaast bieden we een structuur aan waarin de kinderen zelf projecten mogen bedenken en vormgeven aan de hand van een scrumbord.

Graag laten we jullie zien hoe er in de groepen 8 gewerkt wordt met Kanban/scrummen. Dit doen we door een klassenbezoek, interviews en een workshop aan te bieden waarin we jullie mee nemen in het systeem achter het goed laten draaien van deze manier van werken.

Programma:

8.15  uur inloop met koffie en thee

8.45 uur  opening door Willeke/Marjolein en leerlingen van groep 8

9:15 uur  groep a: workshop “Hoe bedenk en begeleid je een project?”  groep b: klassenbezoek en interviews met leerlingen

10.15 uur pauze 10.45 uur wisseling groep a en b

11.40 uur  terugkoppeling, feedback en afsluiting

Voor een goede organisatie van deze morgen is het belangrijk om te weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Er zijn max. 24 plekken beschikbaar en we plaatsen op basis van snelheid van aanmelding.

Inhoudelijke vragen? Mail dan Marjolein Schuchard (marjoleinschuchard@stichtingvco.nl) o.v.v. clusterbijeenkomst

We hopen op interesse en belangstelling vanuit diverse clusters, studenten, docenten, leerkrachten, directeuren en andere belangstellenden!Spreekt dit thema je aan? Wacht dan niet en geef je op!

Datum

14 november 2019

Uiterlijke inschrijfdatum 1 november 2019

Locatie

Het Startblok, Harderwijk

Tijd

08.15-12.00

Georganiseerd door

Team Het Startblok